‘Vores mål er at vise, hvor sindssygt interessant en madby København er i dag. Der er simpelthen så meget talent samlet i vores by, som vi har lyst til at hylde og vise frem for folk’, siger Stine Lolk, direktør for Copenhagen Cooking og Food Festival, der åbner i dag.
I dag åbner Copenhagen Cooking og Food Festival, der de næste ti dage vil friste alle madglade med over 100 madevents rundt omkring i København og på Frederiksberg. Gæsterne til dette års Copenhagen Cooking & Food Festival kan se frem til et gensyn med populære signaturevents som Hjemme Hos, hvor man sætter dig til bords i en kendt madpersons private gemakker, Frederiksberg Høstfest, hvor man sammen med 1.500 mennesker fejrer mødet mellem land og by midt på Frederiksberg Allè og Top Dog Charity, hvor syv topkokke kreerer deres bud på den bedste hotdog. Derudover som nævnt over 100 events, der hver på sin måde sætter fokus på mad og drikke.
Wildfood og vilde cocktails
Programmet byder f.eks. på Afternoon Tea og rundvisning på verdens første designhotel, Radisson Collection Royal Hotel, der er tegnet af Arne Jacobsen og netop har gennemgået en renovering. Er man til grisefest med helstegt pattegris og sangria er det også en mulighed. Der er vilde cocktails i kombination med wildfood, du kan komme ud og samle spiselige urter i naturen og tage til vegetarfestival på Amager eller grøntsagsfestival på Israels Plads. Du kan besøge buddingedronningen og kogebogsforfatteren, Marie Holm eller spise dig mæt i krebs og smage insekter. Og meget meget mere.
– Vores mål er at vise, hvor sindssygt interessant en madby København er i dag. Der er simpelthen så meget talent samlet i vores by, som vi har lyst til at hylde og vise frem for folk. Derfor er vores ambition også at skabe events til både madnørden, der besøger massevis af restauranter om året, og events til danskeren, der bare gerne vil lære selv at sylte eller fermentere grøntsager, siger Copenhagen Cooking & Food Festivals direktør, Stine Lolk.
Festivalcentrum er udvidet
Under Copenhagen Cooking & Food Festival genopstår festivalens centrum på Israels Plads ved Torvehallerne i København. I år er pladsen blevet endnu større med 10 faste stader, som er til stede i alle 10 dage. Derudover vil der på pladsen og i teltene være nye aktiviteter og middage hver eneste dag. Og det vil være ganske gratis at droppe forbi.
– Med vores festivalcentrum har vi skabt et naturligt samlingspunkt for festivalen. Sidste år besøgte cirka 45.000 gæster vores centrum og i år er vores mål at skabe en endnu større madfest, som kan være med til at sætte en stor, fed, tyk streg under, at København er en af verdens bedste madbyer, lyder det fra Stine Lolk.
Copenhagen Cooking & Food Festival finder sted i København og på Frederiksberg fra den 24. august – 02. september 2018.
Læs meget mere om Copenhagen Cooking & Food Festival, program og billetter her.