Københavns madscene fejres med over 150 spiselige begivenheder. Oplev grønlandsk gourmet, insekter, kimchi, kunstneren Bjørn Nørgaard udfordre madtraditionen, langbordsmiddage og kursus i den japanske ramensuppe.
København lever i den grad op til sit ry som attraktiv maddestination på det gastronomiske verdenskort. Den ene madfestival afløser snart sagt den anden, og i august bliver Copenhagen Cooking større end nogensinde. Den velkendte festival har nemlig slået sig sammen med Food Organisation of Denmark og inviterer fra den 19.-28. august til en endnu større madfestival, end vi hidtil har set på de københavnske breddegrader. Målet med festivalen, der bærer navnet Copenhagen Cooking & Food Festival, er at skabe en ”gastrofestival i verdensklasse”.
Fordobling af budget giver nye muskler
Med det nye samarbejde får madfestivalen nye muskler at spille med i form af en fordobling af budgettet. Partnerskabet bygger videre på madfestivalen Copenhagen Cooking, som er blevet afviklet i København siden 2004. Udover en fordobling af budgettet er ambitionen også at styrke festivalens internationale fokus og tiltrække madfolk fra hele verden.
Spis hos kogebogsforfatter og madanmelder
For alle madinteresserede venter at væld af spiselige begivenheder. Allerede nu er over 150 arrangementer programsat. Man kan eksempelvis sætte sig til bords hjemme hos en madanmelder, spise frokost hos en kogebogsforfatter, smage grønlandsk gourmet i Det Grønlandske Hus, besøge Halmballehaven i Husum, få et lynkursus i den hypede japanske ramensuppe, deltage i ”speed caking” og opleve, at kunstnerne Bjørn Nørgaard og John Kørner vender middagstraditionen på hovedet. Der er streetfood og langbordsmiddage, som for eksempel, når 1200 gæster sætter sig til rette på Frederiksberg Allé.
CPH Food District i den Brune Kødby
Samtidig byder festivalen på et nyt madcentrum – CPH Food District på Vesterbro, hvor der inviteres til tre dages madfest i Den Brune Kødby. Her vil det 10.000 kvadratmeter store område med bl.a. Øksnehallen og Kvægtorvet danne ramme om madnørderi og kokkekonkurrencer, grejmarked, fødevarer og cocktails fra de bedste barer i byen.
Bliv klog på kraut, kimchi og kombucha
Her vil man bl.a. kunne møde eksperter i fermentering og blive klogere på kraut, kimchi og kombucha. Årets ret kåres, de nyeste madtendenser – såsom insekter – tilberedes.. og spises. Man kan lære om urban gardening og lave mad på bål. Copenhagen Cooking & Food Festival lover over 30 specielle events med mere end 100 af de fremmeste madaktører i landet i løbet af de tre dage i CPH Food District.
Middag inspireret af madøret Monet
Copenhagen Cooking & Food Festival vil præge hele byen og være at finde fra Amager til Ordrupgaard i Nordsjælland, hvor man kan sætte sig til bords med retter inspireret af madøret Claude Monet. I Torvehallerne kan overvære VM i Risotto og Gråbrødre Torv forvandles til Paris by Night med perlende dråber og skaldyr. Der er verdenskøkkener, nordisk og sydlandsk, tapas, helstegt okse, grønt smørrebrød, traditionelle retter i ny forklædning, en såkaldt afskedsmiddag med det ekstravagante, hvor middagen indtages siddende på spisebordet.
Brug for ny og stor gastrofestival
Copenhagen Cooking, der er en non-profit forening, har siden 2004 været forankret i Wonderful Copenhagen, og med støtte fra Københavns Kommune er festivalen gået fra ca. 20-30 programpunkter til 150 begivenheder, knap 100.000 besøgende og 20.000 solgte billetter i 2015.
– Copenhagen Cooking er blevet en af Københavns største festivaler, og madrevolutionen i hovedstaden har skabt mange nye arbejdspladser i de sidste 10 år. Dén succes vil vi gerne have til at fortsætte, og det kræver, at vi bliver ved med at udvikle os som spiseby og får udnyttet det store kreative potentiale inden for mad. Derfor er der brug for en ny og større gastrofestival i byen, der kan tiltrække endnu flere gæster, forklarer Københavns Kultur- og Fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen.
Nordisk gastronomi og fødevarekultur
Food Organisation of Denmark (FOOD) er en non-profit organisation skabt for at øge interessen for dansk og nordisk gastronomi og fødevarekultur. FOOD er et partnerskab mellem Erhvervs- og Vækstministeriet, Miljø- og Fødevareministeriet, Arla, Danish Crown, Danmarks Fiskehandlere og Team Gastronomi Danmark. FOOD står bl.a. bag Food Festival, der besøges af over 30.000 gæster, under Århus Festuge.
Copenhagen Cooking & Food Festival finder sted i dagene fra den 19. – 28. august 2016.
Læs mere om Copenhagen Cooking & Food Festival program og billetter her.