Der er grund til at have det store smil fremme, hvis du er lidt af en ostenørd. For 2. år i træk kan det ypperste af dansk og skånsk osteproduktion opleves i København, når Slow Food afholder Danmarks største ostefestival den 4. november.
Danmark er, hvad man kan kalde et osteland – Vi elsker ost og finder ofte plads til det i et af vores daglige måltider. Vores ostekultur har dog længe været under pres, hvilket har haft konsekvenser for diversiteten af danskproduceret ost. I 1959 var der 1.416 registrerede mejerier i Danmark – i dag er der ca. 50 tilbage. Ikke desto mindre er der nu tegn på positiv fremgang, og det er en udvikling, der fejres med Danmarks største ostefestival lørdag den 4. november i CPH Food Space i Kødbyen. Her slår man dørene op for de osteglade gæster kl. 10, hvor et program spækket med ostefaglige indlæg, debatter og smagninger vil vente de besøgende.
Den fuldendte osteoplevelse
Ostefestivalen Slow Cheese Copenhagen, der holdes for 2. år i træk, arrangeres af Slow Food København-Nordsjælland i partnerskab med madiværksætterhuset CPH Food Space og ostekulturkampagnen Ost & Ko. I år arbejder festivalen på at få minimum 20 osterier i huset. Det vil være dobbelt så mange som ved afholdelsen af sidste års ostefestival. Det drejer både om danske og skånske osteproducenter. Foruden ostestande byder festivalen på en række udvalgte stande med drikkevarer, brød, udstyr og andet tilbehør til at fuldende osteoplevelsen.
Læs om billetter til Slow Cheese Copenhagen her.
Ostefestivalen Slow Cheese Copenhagen finder sted den 4. november hos CPH Food Space, Slagtehusgade 11, 1715 København V.