Du kan sidde ude og inde, oppe og nede og dele retterne, som du vil hos livlige Restaurant Pluto, der forener coolness, hygge og storby.
Stemningen er i top på Restaurant Pluto på en almindelig torsdag aften. Her er en livlig summen fra det store og fuldt bookede lokale og musikken er mere end blot til baggrund. Belevne tjenere tager imod, er opmærksomme og kommer straks med menukort, brød og smør.
Det dunkle lokale er både råt og hyggeligt med betonsøjler, hvide industrielle fliser og fyldte vinskabe langs den ene væg. Her er mørke wienerstole og borde og det er også muligt at sidde på barstole ved høje marmorborde, ligesom man både kan spise og drikke i baren.
Når vejret tillader det, åbner Restaurant Pluto hele sin vinduesfacade ud mod Landgreven, hvor der lægges ekstra til med borde på fortovet. Kort fortalt – mulighederne er mange hos Pluto, hvad også det omfangsrige og Bib Gourmand belønnede menukort er udtryk for.
Hummer hotdog med snegleravioli
Kortet består af en række mindre retter, som det er mere reglen end undtagelsen at dele ”family style”. De såkaldte snacks er mere at betegne som hors d’oevres eller små forretter og er f.eks. østers, confiteret blæksprutte eller anderlever og croquettes af svineskank & foie gras. Prismæssigt ligger disse retter fra 35 til 85 kr.
Charcuteri afdelingen lokker med diverse pølser, skinker, patéer og både en ande- og en svinerillette, der prismæssigt ligger mellem 50 til 150 kr. En Hummer Hotdog fanger øjet under de kolde retter, mens tatar med østersremoulade og kartoffelchips kæmper godt for opmærksomheden. Af varme retter byder Pluto på lige dele fisk- og kødretter f.eks. en råstegt hummerhale med snegleravioli eller kalvehale med foie gras og spejlæg. De kolde og varme retter ligger fra 100 til 325 kr.
Bib Gourmand til Pluto
Derudover kan man bestille tilbehør fra 50 kr. såsom gratin, spidskål eller grøntsags tempura. Her er et pænt udvalg af franske oste og endelig en del valgmuligheder til tilfredsstillelse af den søde tand. Eksempelvis cheese cake eller karamelliseret æbleterrin med æble sorbet og hasselnød krokant. Prismæssigt bevæger desserterne sig fra 65 til 85 kr.
Som Michelins Bib Gourmand er garant for, kan man spise godt for rimelige penge på Restaurant Pluto. Det er faktisk muligt at holde regningen på 100-150 kr., hvis man ikke er meget sulten, ligesom man også kan nøjes med lidt charcuteri til et glas vin. Dermed ikke sagt, at en aften på Pluto ikke snildt kan løbe op, og ønsker man at lægge beslutningerne fra sig, tilbyder køkkenet, at kombinere en menu á 12 serveringer for 450 kr.
Restaurant Pluto ejes af Ramus Oubæk og Jesper Marcussen, der også står bag restauranterne Retour Steak, Gorilla, Barbie og seneste skud på stammen, Otto.
Restaurant Pluto
Borgergade 16
1300 København
Tlf: 33 16 00 16
Hjemmeside
Prisniveau: Billig.
Køkkentype: Europæisk.
Bydel: Indre by.