Er bastskørtet krøbet og sambaformen lidt rusten? Så er en lille tur på landet, ved vandet eller en dag på slottet også skønne muligheder for at nyde forårets sidste helligdage.
En dag på landet i Sorgenfri
Frilandsmuseet, der næste år kan fejre sin 120-års dag, begyndte ganske småt i et hjørne af Kongens Have, men flyttede kun få år senere til sine nuværende omgivelser. Museet startede med nogle få bøndergårde og fik på den nye lokalitet også Fuglevad Vindmølle. Siden da er ikke alene flere møller og gårde kommet til, men også fiskerhuse og herregårde fra hele landet. Ja, sågar gårde fra Færøerne og Skåne. Det særligt danske fænomen, Andelsbevægelsen, er repræsenteret i form af en Brugsforening. Bygningerne er forsigtigt revet ned på deres oprindelsessted og genopført på Frilandsmuseet, sten for sten.
Et laug af frivillige er året rundt med til at levendegøre livet i tidligere tider.
Læs mere om alle aktiviteterne på Frilandsmuseet her
Hav og strand på Amager
Den Blå Planet i Kastrup, der åbnede for tre år siden, er ikke alene Nordeuropas største akvarium, men også et stykke enestående moderne arkitektur tegnet af 3XN A/S. I Oceanet, det største af akvarierne, kan du opleve hammerhajerne svømme over og under dig på jagt efter føden. Den Blå Planet er opdelt i otte afdelinger og i pinsen kan du i ‘Regnskoven’ se ferskvandsfisken, arapaima, med dens sunde appetit og knap så pæne bordmanerer indtage sin frokost. Har synet af alle disse fantastiske fisk givet dig appetit på hornfisk til middagen, kan du selv fiske dem fra den helt nye flydebro. Den Blå Planet stiller udstyr til rådighed, og du får lov til at tage din fangst med hjem.
Læs mere om Den Blå Planet her
En dag på slottet
Christiansborg Slot tilbyder en bred vifte af guidede ture, der tilgodeser både din historiske interesse og dine ”lidt kongelig har man vel lov at være” tilbøjeligheder. På omvisningen Ruinerne under Christiansborg får du præsenteret stedets mere end 800-årige historie som slotsplads. Det nyeste tiltag, Det Kongelige Festkøkken, giver dig et fint indblik i, hvor mange gryder, potter og pander i fint kobbertøj, der blev brugt til Kongehusets store gallamiddage på brændekomfurets tid.
Pinsen er jo en religiøs højtid, og i øjeblikket fungerer Kongehusets kirke, Christiansborg Slotskirke, som vikar for Helligåndskirken, der er under renovation. Så det er muligt at deltage i højmessen i den smukke kirke både Pinsesøndag og 2. Pinsedag.