Der er en god, gammel tradition for, at fiskerne sælger deres fisk direkte til københavnerne. Nu genoplives Fisketorvet i hjertet af København.
Lørdag den 11. marts kl. 10.30-15.00 samles kystfiskere fra hele landet foran Torvehallerne for at sælge frisk fisk direkte til kunderne.
Indtil 1958 var der egentligt fiskemarked på Gl. Strand – og den sidste skovserkone på stedet forsvandt først i 2008. Skulle man tro, at der på stedet for det nuværende butikscenter Fisketorvet har været almindeligt salg af fisk, tager man fejl. Her var det engros-salg, der nu er flyttet til Københavns Nordhavn.
Nu om dage kan man derimod ved Inderhavnsbroen i Nyhavn finde kutteren HM800 Jammerbugt fra Thorupstrand, hvorfra der sælges direkte til forbrugerne. Nu vil Torvehallerne så også være med.
Fiskesalg og oplevelser ved Torvehallerne
Gennem en stime af oplevelser er der fokus på de store gevinster der vil være for havnaturen og lokalsamfundene, hvis kystfiskeriet bevares. Samtidig genskabes den tætte kontakt mellem kystfiskerene og forbrugerne.
PROGRAM:
- Kystfiskere fra hele landet sælger frisk fisk, som bliver flået og fileteret på stedet, hvis man ønsker det
- Børn og barnlige sjæle kan tage på’snorkel-tur’ med havbiolog og tidligere DR NØRD Peter Skødt Knudsen og fange rigtige fisk med hænderne på ’havbunden’ mellem Torvehallerne
- Den Blå Planets skoletjeneste dissekerer fisk (kl. 11 og 14) og stiller to røreakvarier op, fyldt med danske havdyr. Der fortælles masser af gode historier, for de danske dyr er akkurat lige så spændende som hvidhajer og havoddere.
- Man kan spille Fiskémon Go og fange ’Stonybong’, ’Pikahorn’ og ’Squiddle’ og mange andre fiskémons, der kan udvikle sig til danske havdyr.
- Kokke fra Musling Bistro tilbereder lækre fiske- og skaldyrsretter
- Rise Bryggeri skænker frisktappet håndbrygget øl fra Ærø
- Politikere fra Christiansborg lægger vejen forbi og fortæller om deres yndlingsfisk
Bag arrangementet står Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri (FSK), Fiskerikajen ApS og WWF Verdensnaturfonden i samarbejde med Den Blå Planet. Arrangementet er en del af projektet ’Naturskånsom fisk – fra hav til tallerken’.