Copenhagen Cooking & Food Festival indtager byen på fredag og 10 dage frem. Der bliver noget for enhver smag – mere end 100 unikke events er linet op for de tusindevis af madglade gæster.
På fredag den 18. august tager Copenhagen Cooking & Food Festival hul på et 10 dage langt program, hvor maden og de gode råvarer er i centrum. Madfestivalen er en årligt tilbagevendende begivenhed, der hylder den københavnske gastro-scene og Danmark som madland. Den er for alle, der elsker mad, og byder på mere end 100 unikke events og arrangementer. Omkring 80.000 madinteresserede gæster deltager hvert år, hvor de fejrer det nordiske køkken, sæsonens råvarer og den gode spiseoplevelse.
– Vi har en klar ambition om, at festivalen skal blive et must for alle, der interesserer sig for gastronomi. Også uden for landets grænser, siger Stine Lolk, festivaldirektør hos Copenhagen Cooking & Food Festival. Hun mener, at festivalen i år bevæger sig adskillige skridt nærmere ambitionen om at skabe en af verdens bedste gastro-festivaler. En festival, er ikke kun tiltrækker københavnske og danske madinteresserede, men altså også internationalt vil tiltrække folk med appetit på at opleve dansk gastronomi anno 2017.
Fra grill gourmet og til ‘middag i mulden’
Festivalens hjerte er på Israels Plads lige over for Torvehallerne. Området vil være åbent hele festivalen og byder på et væld af madoplevelser, workshops og middage. Man kan bl.a. opleve VM i Hotdog – TopDog Charity – hvor nogle af verdens bedste kokke dyster i at lave noget så dansk som en hotdog. På åbningsdagen kan man deltage i en kæmpe gourmet grillfest, hvor Morten Falk, dansk Bocuse d’Or deltager i 2017, Karlos Ponte, køkkenchef hos Restaurant Taller og Henrik Jyrk, TV-kok og tidligere medejer af restaurant Kul i Kødbyen København, vil styre det gastronomiske slag bag grillen.
Atter i år danner den smukke Frederiksberg Allé ramme om en høstfest, hvor der dækkes op til 1400 spisende gæster ved et langbord på 500 meter. En række madpersonligheder åbner deres hjem og inviterer på mad, det gælder f.eks. Lêlê-stifteren Anh Lee, tv-kokken Thomas Rode, ejer af La Glace, Marianne Stagetorn Kolos og kogebogsforfatter Ditte Ingemann. Der vil være sommerfest med banko og streetfood på Gråbrødre Torv. Der bliver serveret tapas og naturvin i Kulturtårnet på Knippels Bro, mens Kost og Birkemosegaard byder på ’middag i mulden’ i Værløse på Birkemosegaard og sørger for fragt frem og tilbage.
Breaking the New
Årets tema er ‘Breaking the New’, hvilket ifølge festivalen betyder, at der vil blive budt på unikke og anderledes madoplevelser og de nyeste tendenser inden for mad. Der vil særligt være fokus på bæredygtighed & økologi herunder madspild, vild mad, økologiske måltider, vegetariske retter og fermentering. Næste generation; børn og talenter. Børn, unge, talenter, nye iværksættere, kokkeelever og unge kokke. Internationalisering; internationale gæstekokke, oplægsholdere, samarbejdspartnere og events. Viden og læring, der omfatter workshops, debatter, symposier, messer, konferencer og kokkekonkurrencer. Drikke; øl, vin, spiritus, juice, mejeri og fermentering. Mad, kunst og kultur; madkultur, kulturinstitutioner, kunstnere, kulturelle festivaler og cross-over. Endelig vil man fejrer råvarerne med høstfestivaler, årstidernes grøntsager og desserter med sommerens frugter.
Få overblik over alle arrangementerne på Cooking Cooking & Food Festivals hjemmeside her.
Copenhagen Cooking & Food Festival finder sted fra den 18. – 28. august rundt omkring i København og omegn.