Carl Larsson – Det gode liv

Mesterlige akvareller, hvor skønhed og hverdag går hånd i hånd. Udstillingen, som netop er åbnet på Ordrupgaard, fortæller historien om maleren, der åbnede sit hjem via kunsten

Hjemmet som kunstværk

Carl Larsson var en suveræn akvarelmaler, dreven illustrator og portrætmaler. De fleste kender ham dog bedst for hans skildring af livet på gården Lilla Hyttnäs i Sverige. Buttede barnekinder, glade farver og hjemlig hygge. Her blev det gode liv bygget op omkring familien, hjemmet, naturen og en enkel livsførelse.

Carl Larsson og hustruen Karin indrettede gården i stærk kontrast til tidens victoriansk inspirerede smag. Hverdagen blev til et totalkunstværk, hvor arkitektur, indretning og kunst gik op i en højere enhed og selv familiens hjemmesyede tøj passede til omgivelserne.

Det gode liv til alle

Carl Larsson og Karin fik enorm indflydelse på skandinavisk boligkultur. Rum for rum malede Carl Larsson livet på Lilla Hyttnäs, som endte med at blive det mest berømte hjem i Sverige.

Det sociale budskab, som Carl Larsson udtrykker gennem sin kunst, kan man tydeligt genkende i nutidens velfærdstanker. Med billedet som medie toner der i hans kunst et håb op, om at alle kan kombinere hverdagen med skønheden. Meget fokus ligger der også på børnene, der nyder mere frihed i både krop og sind.

Læs mere om udstillingen og Ordrupgård her

Vil du sikre dig information om lignende arrangementer? Tilmeld dig vores nyhedsbrev som vi sender 1-2 gange månedligt.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!