Godmodige sheriffer i hjertevarm dokumentar

Event afholdtFOTO: Cinemateket

Mød de to ukrainske ordenshåndhævere Viktor og Volodya i den tragikomiske og hjertevarme dokumentarfilm ‘Ukranian Sheriffs’, der vandt juryens specialpris ved Amsterdam Film Festival.

I den lille by Stara Zburyevka i det sydøstlige Ukraine tager Viktor og Volodya sig af alt fra tyveri af ænder over husspektakler til aggressive drukkenbolte. De to godmodige sheriffer er hyret af landsbyens energiske borgmester til at opretholde lov og orden blandt de 1.800 indbyggere i denne afsidesliggende provins.

Politiet er for længst holdt op med at patruljere i Stara Zburyevka, enten på grund af resignation eller mangel på benzin, men de to sheriffer forsøger stadig at holde sammen på resterne af lokalsamfundet.

En tragikomisk fortælling om korruption og manglende ordensmagt

I en region, der er plaget af korruption og væbnede konflikter, synes Viktor og Vodya snarere at følge et kald end at udføre et lønarbejde. Den tragikomiske ‘Ukranian Sheriffs’, der fortjent blev tildelt Juryens Specialpris ved dokumentarfilmfestivalen IDFA i Amsterdam, demonstrerer, at mod og håb stadig eksisterer i Ukraine – og at der ligger en stor overlevelseskraft i at finde pragmatiske løsninger på dagligdagens problemer.

Bemærk, at du som medlem af OplevByenXTRA får 20% på alle visninger af månedens dokumentar hos Cinemateket – altså til en særpris på 60 kr – når du fremviser dit medlemskort. Hvis du ikke allerede er medlem af OplevByenXTRA, så meld dig ind her.

Gå ikke glip af denne måneds dokumentar hos Cinemateket, når du med medlemsrabat fra OplevByenXTRA, kan se den løbe over lærredet fra d. 11. til 17. november. Læs mere om filmen og køb billetter online her.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!