Københavnerromaner til sommerferien

Du kan opleve København på mange måder – også gennem litteraturen. Her får du inspiration til læsestof til sommerferien, der skildrer byen, eller hvor den ligefrem bliver en slags person i bogen.

Københavnerforfatteren

Benn Q. Holm er om nogen københavnerforfatteren i nyere tid. Han beskæftiger sig meget med byen og dens skæbner i sine romaner, der tæller:

Hafnia punk (1998)
Københavnerroman med psykologiske portrætter af en lang række yngre og vidt forskellige mennesker, som hver på deres måde forsøger at finde en mening med tilværelsen, og hvis veje krydses på kalejdoskopisk vis.
Album (2002)
Gennem tre middelklassefamilier følges udviklingen i Danmark fra 1970 frem til årtusindeskiftet. De bor alle i København eller omegn.
Til verdens ende (1994)
1990’ernes virkelighed er ved at få evighedsstudenten David til at gå til i druk og Københavns natteliv. Et forsøg som forfatter – bogen i bogen – og forelskelsen i Signe hjælper kun lidt…
Frederik Wenzels rejse (2004)
Frederik er en ung og populær lærer på et københavnsk gymnasium. Det er sidste skoledag, og i morgen kommer Kajsa, den vigtigste pige i verden. Men det bliver en LANG dag med forhindringer, ubehagelige overraskelser og uventede møder.

Et nyt bidrag

Anna Grue: Italiensvej (2015)
Anna Grue er mest kendt for sine krimier om Dan Sommerdahl, men denne bog er helt anderledes. I 1958 kommer en ung italiensk kvinde med et spædbarn til København for at skabe sig en tilværelse i sin mors hjemland. Men hvorfor er hun nærmest på flugt? Og hvad med kærligheden?

Krimierne fra Nørrebro

Jesper Stein: Alex Steen-bøgerne
Det er først og fremmest rigtig gode krimier, men her spiller Nørrebro som bydel og hjemsted for Alex Steen en kæmpestor og levende rolle. Serien består indtil videre af:

Uro
Bye bye blackbird
Akrash
Aisha

Den garvede fortæller

Jan Sonnergaard: Frysende våde vejbaner (2015)
50-årige Jesper lever alene i sin lejlighed i København. Han er blevet fyret fra sit job i postvæsenet, har aldrig fået en familie, og vennerne er datid. Men så møder han Julia og bliver forelsket. Og byen bliver (igen) mere levende.

Københavnernoveller

Katrine Marie Guldager: København (2004)
Novellerne foregår i og handler om mennesker i København. Om moderne mennesker og om, hvor forskelligt skæbnen behandler os med de valgmuligheder, vi trods alt har til rådighed.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!