Den nye Royal Arena tager form på Amager

Roayl ArenaFoto: Royal Arena presse.

Internationale events i verdensklasse og plads til godt 15.000 tilskuere. Københavns nye multiarena, Royal Arena ventes at åbne i begyndelsen af 2017 med EM i kortbanesvømning.

Royal Arena er Københavns nye kommende indendørs multiarena, der med sin placering i Ørestad Syd på Amager ligger centralt og tæt på alting med nem adgang til både motorvej, metro, tog og fly. Arenaen, der er af international standard, kommer til at rumme både nationale og internationale musik-, kultur- og sportsarrangementer i topklasse.

Visionen er, at arenaen skal styrke hovedstadens evne til at tiltrække turister, internationale sports- og kulturbegivenheder og nye virksomheder, med det formål at øge væksten i København.

Fra VM i ishockey til Disney on Ice

I arenaen vil man kunne afvikle arrangementer og mesterskaber inden for en lang række idrætsgrene, f.eks. ishockey, håndbold og bordtennis – ligesom det også vil være muligt at afholde svømmestævner. Arenaen har desuden til formål at huse de helt store events såsom VM i ishockey, VM i herrehåndbold, VM i svømning, Disney on Ice og Cirque du Soleil.

Skandinavisk, fleksibel og skalèrbar

Royal Arena vil med sin størrelse på op til 35.000 m2 få plads til op imod 15.000 siddende og stående tilskuere til kultur- og musikarrangementer. Til sportsbegivenheder som f.eks. håndboldkampe vil kapaciteten være 12.500 tilskuere. Udover selve arenaen vil der være store foyerarealer med plads til caféer, restauranter og barer, som publikum kan nyde godt af.

Arenaen bliver, med sit nye skandinaviske design, udformet fleksibel og skalérbar, så det er muligt at afholde arrangementer, hvor kun en mindre del af arenaen og tilskuerkapaciteten udnyttes. Udformningen får samtidig en markant betydning for støjniveauet, da arenaen vil blive designet specielt til at indfange en sublim akustik, samtidig med, at den bliver støjisoleret, så den ikke er til gene for omkringliggende naboer.

EM i kortbanesvømning

Projektet, som blev præsenteret ved et pressemøde på Bella Sky den 23. september 2011, og som tog sit første spadestik i 2013, forventes at stå færdigt i efteråret 2016. Det forventes, at Royal Arena bliver indviet i første kvartal 2017, hvor den første store sportsbegivenhed bliver EM i kortbanesvømning.

Læs mere om Royal Arena her.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!