Besøg Albertslund Vikingelandsby

Albertslund VikingelandsbyFoto: Albertslund Vikingelandsby.

Kom tæt på vikingernes dagligdag i Albertslund Vikingelandsby, der 5. juni åbner husene, byder på vikingemad og foredrag.

Med sommeren vågner Danmarks frilandsmuseer fra en vinter i hi og byder på hyggelige og interessante oplevelser blandt historiske bygninger i et kulturfyldt landskab. Albertslund Vikingelandsby er et dem. Albertslund Vikingelandsby er historisk værksted og et lille frilandsmuseum i naturrige omgivelser med tre små grubehuse, et stuehus og en stald.

I vikingernes fodspor

Albertslund Vikingelandsby er smukt beliggende ud til Store Vejleå og er omgivet af åens frodige jord og naturens stilhed, og her er museets få men autentiske bygninger en naturlig del af omgivelserne. Bygningerne er rekonstruerede efter vikingernes byggeskikke og med tidens værktøjer. De fremstår derfor tidstro og giver en fornemmelse af at gå i vikingernes fodspor. Langs landsbyens grussti møder du dyrkede haver, der vidner om et bondesamfund. Mens de håndskårne detaljer i bygningerne, hverdagsgenstande og omhyggeligt broderede tekstiler viser et hårdtarbejdende folk, der fandt inspiration fra fjerne folkeslag, som de mødte på deres mange rejser.

En gåtur blandt landsbyens detaljerede bygninger og haver giver et historisk indblik i vikingernes dagligdag, handel og kontakt med nære og fjerne naboer.

Vestskovens Historiske Landsbyer

Du kan frit nyde landsbyens skønne omgivelser, men bygningerne er kun åbne ved særlige lejligheder. En af disse er d. 5. juni, hvor museet sætter fokus på Vestskovens Historiske Landsbyer og byder på et program, der indbyder til kulturel fordybelse med foredrag og rundvisninger. Her kan du komme på cykeltur i nærliggende landsbyer, Ledøje, Vridsløsemagle og Risby og høre om tidligere tiders levede liv. Og i vikingelandsbyen er der fyldt med aktiviteter, hvor du kan møde museets formidlere og medbyggere og opleve tidens madlavning med smagsprøver, håndværk og ritualer.
Læs mere om Albertslund Vikingelandsby her.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!