Ny stærk og relevant sæson på Betty Nansen Teatret

Betty Nansen TeatretFoto: Betty Nansen Teatret.

Alle forestillinger spiller for første gang for et dansk publikum, når Betty Nansen med direktør Vibeke Windeløv i spidsen sætter både klassiske værker og ny dramatik i scene. Billetsalget er startet.

Betty Nansen Teateret på Frederiksberg Allé har netop løftet scenetæppet for sæsonen 2016-2017. Med forestillingerne Dekalog, Livlægens Besøg, Vredens Druer og Sort Vand er der tale om både episke klassikere og ny dramatik.

Stykkerne repræsenterer stærke, gribende og underholdende fortællinger, der alle har aktuel relevans og dermed rækker udover den tid, hvor de blev skrevet, filmet eller virkelig skete. Teatrets direktør Vibeke Windeløv fortæller, at hun har udvalgt forestillingerne med omhu og kærlighed og lover et repertoire fyldt med både spænding, poesi, historie, drama og stof til eftertanke.

Dekalog

Kan du huske Kieslowskis overraskende film-serie Dekalog fra 1989? Nu sættes historierne i scene på Betty Nansen. Der bliver smæk på med sang, skuespil, video og musik. Visionerne er instruktør og billedkunstner Jacob Schokkings, mens historierne er Kieslowskis. Dekalog er de 10 Bud udsat for virkeligheden i en underholdende og visuel forestilling. Det handler om almindelige mennesker, der stilles overfor etiske valg og om konsekvenser af deres handlinger.

– Kieslowskis TV-serie var overraskende og underholdende. Her er ingen løftede pegefingre. I denne forestilling skal der være en pause, for der bliver meget, der skal debatteres, forudser Vikebe Windeløv.

Blandt de medvirekende er Bodil Jørgensen, Søren Sætter-Lassen, Flemming Enevold, Marie Louise Wille, Thomas Levin og Molly Blixt Egelind.

Dekalog spiller fra 15. september – 9. oktober 2016.

Vibeke Windeløv - Betty Nansen

Foto: Direktør for Betty Nansen Teatret Vibeke Windeløv.

Livlægens Besøg

Livlægens besøg er en gribende fortælling om forbudt kærlighed og magtspil i Kongens København. I 1760’ernes Europa er nye tanker om frihed og lighed ved at få fodfæste. I Danmark har vi et indestængt enevælde og en sindssyg konge, og landet styres af en håndfuld mænd, der helt har taget magten over Christian VII. Kongen får en livlæge, Struensee. I denne mesterlige fortælling viser forfatter P.O. Enquist ham som idealisten, der tror på de nye europæiske idealer og udnytter kongens svaghed til at påvirke landets politik. Han er beundret af kongen, begæret af dronningen, misforstået af folket og dolkes i ryggen af magteliten omkring ham. – Forestillingen handler om lidenskab og magt, men fortæller også om en skelsættende periode i Danmarkshistorien. Og dengang som nu kan vi stille spørgsmålet: Vil det politiske Danmark egentlig fremskridtet, spørger Vibeke Windeløv.

Emmet Feigenberg er instruktør og blandt de medvirkende er Elliott Crosset Hove, Signe Egholm Olsen Troels Thorsen, Flemming Enevold, Nicolai Dahl Hamilton og Asbjørn Krogh Nissen.

Livlægens Besøg spiller 19. november — 18. december 2016.

Vredens druer

Skæbner, næstekærlighed og solidaritet er temaer i John Steinbecks mesterværk Vredens Druer, der er en milepæl i amerikansk litteratur. Frank Galatis dramatisering har vundet en Tony Award for bedste amerikanske teaterstykke. De forlader alt det, de kender og elsker for at begive sig ud på en rejse mod en ukendt fremtid. I lommen har de en lille lap papir, som lover guld og grønne skove. Rejsen er lang og opslidende, men familien tror fuldt og fast på et nyt og bedre liv.

Romanen fra 1939 beskriver de barske vilkår for de fattige, hjemløse og forstødte. Desperationen, når der ingen hjælp er at hente, og når målet viser sig at være en illusion.

– Historien er desværre kun er alt for aktuel i dag, men det er ikke blot en historie om nød og fattigdom, det er også en fortælling om familiesammenhold, varme og om lysten til at kæmpe for en bedre fremtid, imod alle odds, fortæller Vikebe Windeløv.

Katrine Wiedemann er instruktør og blandt de medvirkende er Kristian Halken, Marie Bach Hansen
Joachim Fjelstrup, Laura Bro, Nicolaj Kopernikus, Jens Jacob Tychsen og Lars Simonsen.

Vredens Druer spiller 4. marts – 2. april 2017.

Sort Vand

En mørk og stjerneklar nat forcerer to grupper unge hegnet ind til byens friluftsbad. De mødes, og natten bliver magisk. De kom fra helt forskellige steder, men den nat ved det sorte vand flettedes deres håb og drømme sammen. Tyve år senere. Hvad blev der af dem? Blev livet det, de drømte om? Sort Vand er en tekst, der med lige dele poesi og melankoli fortæller historien om uskylden i den første store kærlighed og afmonterer utopien om den gensidige forståelse på tværs af sociale skel.

– En duft kan på et millisekund fremkalde forlængst glemte tider. Det samme gælder dramatikeren Schimmelpfennigs smukke tekst, der tog mig tilbage til en tid, hvor verden var åben, og forpligtelserne få.

Instruktøren Anja Behrens sætter i scene og blandt de medvirkende møder man Janus Nabil Bakrawi, Marie Louise Wille, Christine Sønderris, Jakob Femerling og Özlem Saglanmak.

Sort Vand spiller 21. januar – 12. februar 2017 på Betty Nansens Teatrets anden scene – den intime EDISON, der ligger i et nedlagt elværk på Edisonvej 10, 1856 Frederiksberg.

Øvrige forestillinger spiller på:

BETTY NANSEN TEATRET
Frederiksberg Allé 57
1820 Frederiksberg C

Billetsalget er startet.

Læs mere om forestillinger og billetter på Betty Nansen Teatret her

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!