Hvad enten du er til Revyhistorie, videoinstallation, poesiaftener, kunst og kobbertryk eller et godt og gammeldags grin, så kan det hele nydes til halv pris med Fællesbilletten.
Frederiksbergs fem museer bindes sammen af en smuk rute, der både tæller grøn natur og historisk arkitektur. Ruten tegner sig rundt om bydelens parker, fra Møstings hus ved Smallegade, til Revymuseet på Pile Allé, over Storm P-museet ved Frederiksberg Runddel, videre til Bakkehusmuseet tæt på Søndermarken og endelig til Cisternerne midt i Søndermarken. Det er næppe muligt at nå det hele på en dag, men med Fællesbilletten har man ét år til fem museumsbesøg efter eget valg.
Fra guldalderstuer til moderne installationskunst
En gammel landevejskro, en finansministerbolig eller et forladt vandreservoir – se hvilke historier, der gemmer sig bag Frederiksbergmuseernes mure. Landevejskroen ’Bakkehuset’ er i dag museum og ånder stemning af Guldalderens salonkultur, ligesom museumsgæsterne kan se frem til litterære foredrag og poesiaftener.
En finansminister under Frederik d. VI’s regering lægger navn til Møstings hus, et galleri med skiftende udstillinger og oplæg – lige nu en udstilling om kunstneren Per Kirkeby og filmaftener om samme kunstner i Anne Wivels film ’Mand Falder’. Møstings hus tilbyder desuden en gratis kop kaffe til gæster med Fællesbilletten, da der er gratis entré i huset.
En frydefuld og lidt nervepirrende nedstigning til det fugtige mørke i Cisternerne i Søndermarken afslører i det meste af 2016 Eva Kochs videoinstallationer, som i fascinerende samspil med de drypstensbeklædte vægge udgør den poetiske fortælling ’Den Drøm om Fred’.
Humor i historiske lokaler
Et godt gammeldags grin kan hentes på Storm P-museet, som huses i noget så alvorligt som Frederiksbergs første politistation. Den norske kunstner Theodor Kittelsen dannede i høj grad rammen om nordmændenes selvforståelse i det 20. århundrede ligesom Storm P. gjorde det for danskerne, og frem til april viser museet værker af Kittelsen og hans fantastiske, humorfyldte illustrationer.
Også Revymuseet giver mulighed for både at le og græde i årets særudstilling ’Dirch – med humoren og livet i hænderne’. Udstillingen vises i anledning af, at den folkekære skuespiller Dirch Passer, hvis han levede, i år ville være blevet 90 år.
Hvor og hvordan?
Fællesbilletten kan købes på alle Frederiksbergmuseerne undtagen Møstings hus.