3 hyggelige madmarkeder i julen

Foto: Thomas Steen Sørensen.

I decembermørket ligger Kødbyen, Absalon og Torvehallerne og lokker som lysende, spiselige oaser. Her kan du kombinere indkøb af julemaden med en hyggelig oplevelse.

December er andet end julegaveindkøb, det er heldigvis også mad! Og for mange er det lige lidt sjovere end at trippe utålmodigt i kilometerlange køer ved kassen hos Imerco eller i H&M. I hvert fald kan man nyde duften af røgede pølser, stegte æbleskiver, dampende gløgg og sprød flæskesvær, mens man venter på tur ved staderne på byens julemadmarkeder. Her har du 3 bud på markeder, hvor du kan forsyne dig med julemaden.

Vinter Madmarked i Absalon

Absalons Vinter MadmarkedAbsalon på Vesterbro inviterer til indendørs Vinter Madmarked onsdag d. 16. december. Her vil der være friskbagt brød, oste, pølser, vin, kager, grøntsager, fyldte sylteglas og meget mere, fortæller Absalon og Kødbyens Mad og Marked. Sammen står de bag madmarkedet i Absalon, der tidligere var kirke, men som siden august i år har fungeret som forsamlingshus for borgerne.

Udover madmarkedet vil der være en lille byttebørs for kogebøger, hvor du kan finde dig en ny inspirerende kogebog. Du har desuden mulighed for at lære om byens bier og honningen, de producerer, når Oliver Maxwell fra ”Bybi” holder foredrag kl. 17.00. Han fortæller bl.a., at honningen fra de københavnske bier har forskellig smag alt efter hvilken bydel, det kommer fra. Efter markedet ringes der ind til fællesspisning for alle, der har lyst til at deltage.

Vinter Madmarkedet finder sted onsdag d. 16. december kl. 15.00-17.00 i Absalon, Sønder Boulevard 73, 1720 København V.

Læs mere om Vinter Madmarkedet i Absalon her.

Kødbyens Mad og Julemarked

Kødbyens Mad og Julemarked

Der er kød, liv og glade juledage på Flæsketorvet i Kødbyen, når Kødbyens Mad og Marked inviterer til julemadmarked i weekenden op til jul d. 19.-20. december. Kødbyens Mad og Marked, der ellers kun foregår i weekenderne i sommerhalvåret, har valgt at trodse vejret og holde juleåbent for stadeholdere og gæster på Kødbyens asfalt. Her er der mulighed for at købe de sidste lækkerier ind til julemiddagen og frokosten eller få sig en bid eller et glas gløgg mellem andre julegøremål.

Kødbyens Mad og Julemarked finder sted d. 19.-20. december kl. 10-18, Kødbyen, Flæsketorvet, 1711 København V.

Læs mere om Kødbyens Mad og Julemarked her.

Torvehallerne

Året rundt ligger Torvehallerne og lokker med sine mange stader med mad og gode råvare, men ikke mindst er her en hyggelig og forventningens stemning i december måned.

Torvehallerne har siden sin åbning i 2011 formået at etablere sig en fast og integreret del af byens madudbud. Som madmekka udgør Torvehallerne ikke bare et alternativ til indkøb i diverse supermarkeder, stedet er simpelthen blevet en attraktion både for byens borgere og for turister.

Foto: Thomas Steen Sørensen.

Foto: Thomas Steen Sørensen.

Der er liv og leben i hallerne, men også udenfor, hvor man i løbet af de senere år har skabt et inspirerende grøntmarked med madboder og cava-udskænkning under åben himmel.

I Torvehallerne kan man gå og kigge, købe ind eller hænge ud og se på folk. Her er alt fra kød, fisk, brød, ost og delikatesser til kaffe, te, chokolader og økologiske krydderier. For slet ikke at tale om de mange steder, man kan sætte sig og spise og få et glas eller en kop kaffe, mens man nyder atmosfæren af en næsten ferieagtig udlandsstemning midt i København.

Torvehallerne holder åbent mandag-torsdag kl. 10.00-19.00, fredag kl. 10.00-20.00, lørdag kl. 10.00-18.00 og søndag kl. 11.00-17.00.

Læs mere om Torvehallerne her. 

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!